TILLBAKS Mer om Panik

Panik är ditt egna personliga överfallslarm för situationer där du behöver en extra livlina! Panik har ett par ess i rockärmen för att hålla dig så säker som möjligt.

Den första och mest uppenbara är ett högt larmljud och blinkande skärm / LED. Detta kommer att dra till sig oönskad uppmärksamhet som din angripare troligtvis inte kommer uppskatta. Det är även möjligt att ange en PIN-kod för att förhindra att angriparen stänger av larmet. För att göra det extra effektiv så ljuder larmet även när appen stängs ner och om angriparen försöker sänka volymen så ökar vi ljudet igen automatiskt.

Den andra och kanske viktigaste funktionen i Panik är den sociala integrationen. Varför inte använda hela ditt sociala nätverk när det verkligen behövs? Chansen är stor att minst en av dina vänner är nära och kan komma till undsättning. Panik håller koll på din aktiva position och skickar vidare den via de sociala kanalerna ifall du önskar.

Panik har ett antal olika sätt att berätta för dina nära och kära att du behöver hjälp. Den första och kanske mest uppenbara funktionen är SMS-integrationen. Den låter dig skicka förkonfigurerade meddelanden till viktiga personer som du har valt med bara ett tryck på SMS-dialogens skickaknapp. Vi tillåter dig också att skicka tweets och statusuppdateringar automatiskt till Twitter och Facebook med ditt förkonfigurerade meddelande och aktuell plats bifogad. För att göra det ännu lite mer användbart så finns även möjlighet att ladda upp videoklipp (med ljud) på Facebook när larmet aktiveras eller när angriparen försöker sänka volymen på enheten. Detta kan komma väl till hands om det finns behov av bevis eller för att göra dina Facebook-vänner uppmärksamma på att det är en allvarlig situation och att du behöver hjälp så snabbt som möjligt.

Panik erbjuder även en del andra funktioner som kan komma väl till hands.

- SOS-knapp för snabb åtkomst till larmcentralen.
- LED ficklampa. För att hitta i mörkret eller blända din angripare.
- Aktivera larmet genom att skaka telefonen. Ifall du hamnar i en snäv situation så behöver du bara skaka telefonen för att aktivera larmet.


Så varför inte vara så förberedd som möjligt? Man vet aldrig när en farlig situation uppstår…